Kupujem prodajem - patuljak.me patuljak.me kategorije proizvodaKategorije
patuljak.me dodaj oglasDodaj oglas
patuljak.me logo amblemKategorije
 

Online sigurnost


U cilju sigurne kupovine, molimo Vas da pratite sljedeće savjete:

Ugovorite sastanak sa prodavcem. Na ovaj način ćete biti u prilici da pogledate i provjerite stanje artikla kojeg kupujete, kao i da postavite prodavcu sva pitanja koja Vas interesuju. Plaćanje dogovorite nakon što detaljno pregledate artikal i kada sa sigurnošću možete potvrditi da je sve u redu. Izbjegavajte ugovaranje sastanaka na mračnim i nepoznatim mjestima. Takođe, poželjno je da uvijek povedete još jednu osobu sa sobom, kao i da ne nosite velike količine novca sa sobom. Ukoliko kupujete veoma skup artikal, budite sigurni da se dobro raspitate o svim karakteristikama artikla, ili da povedete sa sobom stručnu osobu koja se razumije i koja vam može pomoći u vašoj odluci oko kupovine, bilo da se radi o nekretnini, automobilu ili mobilnom telefonu. Ukoliko vam ponuda zvuči suviše dobro da bi bila istinita, nemojte nasijedati na priču prodavca, već vjerujte svom zdravom razumu. Za bilo kakvu sumnju u prodavca, nemojte nastavljati sa kupovinom, već prijavite prodavca našoj Korisničkoj podršci.

NIKAD ne uplaćujte novac prije prethodne provjere predmeta kojeg kupujete. Uplaćivanje novca putem Western Union-a prodavcima u inostranstvu Vam ne pruža nikakvu sigurnost i u većini slučajeva se radi o prevari. Uvijek dobro pregledajte sve stavke oglasa (informacije o artiklu, fotografije, prethodne prodaje, ocjene od strane drugih kupaca, itd.) i kontaktirajte prodavca direktno telefonom. Pokušajte da se uvijek sastanete sa prodavcem licem u lice na javnom mjestu (gradski trg, popularni kafić, itd.) kako biste mogli na licu mjesta provjeriti artikal koji kupujete, uz prisustvo stručne osobe u koju imate povjerenje. Ukoliko prodavac izbjegava kontakt ili sastanak, to je znak da nešto nije u redu. U slučajevima da prodavac kaže da nije u mogućnosti da se sastane zbog udaljenosti, pokušajte da nađete prijatelje ili rođake koji žive u njegovoj blizini i koji mogu da umjesto Vas pregledaju predmet kupovine. Nikada ne šaljite svoje lične podatke na zahtjev prodavca. Nemojte plaćati avans kao garanciju za slanje predmeta prodaje, a da ostatak uplatite nakon dobijanja istog, jer se lako može desiti da ostanete i bez datog avansa i samog artikla.

Prevare su takođe moguće i ukoliko nešto prodajete. Najbezbjednije je da trgujete na lokalnom nivou, kao i da se sastanete sa kupcem u cilju razmjene predmeta prodaje i novca. Nikada nemojte da šaljete predmet kupovine prije dobijanja novca. Uvijek se sastanite sa kupcem na javnom mjestu kao što je gradski trg, popularni kafić, tržni centar ili slično. Takođe, i u ovom slučaju je poželjno da povedete još neku osobu sa sobom. U cilju bolje prodaje vaših artikala, unesite sve neophodne informacije vezane za predmet prodaje, kao i vjerodostojne fotografije kako ne bi dovodili kupca u zabludu. Kupcu za vaš predmet prodaje prezentujte svu validnu dokumentaciju koju posjedujete kao što je garancija, vlasnički list, i slično. Informišite se o uobičajenim metodama prevara na Internetu, kako bi smanjili mogućnost da postanete žrtva Internet prevare. Takođe koristite zdrav razum i ukoliko nešto zvuči suviše dobro da bi bilo istinito, odustanite od prodaje Vašeg artikla sumnjivom kupcu.

Registracija korisnika. Prilikom registracije na Patuljak.me morate unijeti Vaš broj telefona, nakon čega ćete dobiti SMS kod (6 cifara) koji je potrebno unijeti u odgovarajuće polje. Važno je da imate aktivan broj mobilnog telefona kako bi registracija bila moguća. Takođe, potrebno je da prihvatate Uslove korišćenja sajta Patuljak.me. 

Nikada ne šaljite svoje lične podatke. U slučaju da primite sumnjivi email u kome se kao pošiljalac navodi Patuljak.me u kome se od vas zahtjeva da pošaljete podatke o nalogu, lične podatke, podatke bankovnih računa ili kreditnih kartica NE POSTUPAJTE prema instrukcijama iz emaila. Ukoliko primite email za koji sumnjate da ima za cilj prevaru i obmanu korisnika oglasnika Patuljak.me NE odgovarajte na isti, niti klikajte na linkove koji se nalaze u emailu. Jednostavno nam isti proslijedite na [email protected].

Ukoliko smatrate da ste žrtva prevare, kontaktirajte nas na [email protected] kako bi Vas posavjetovali koje naredne korake da preduzmete.

U skladu sa našim pravilima o čuvanju i zaštiti ličnih podataka, kao i Zakonu o zaštiti ličnih podataka, sve raspoložive dokaze ćemo dostaviti samo nadležnom državnom organu koji sprovodi zakon.

Napominjemo da se kupoprodaja odvija isključivo između kupca i prodavca, koji su dužni da međusobno riješe sve sporove koji mogu nastati iz njihovog odnosa, te stoga Patuljak.me nije odgovoran za bilo kakvu pričinjenu štetu nastalu kao posljedica tih odnosa.

developed by: ProStud/o
patuljak.me zatvori menu